Начин на приготвяне
В подходящ съд за водна баня сложете маслото и начупения на парченца шоколад.
Разточете сместа на водна баня до получаване на гладка смес. Щом е готова, покрийте съда и оставете настрани.
С помощта на миксер разбийте яйцата и захарта до пухкава пяна. Добавете щипка сол и натрошените на ситно орехи.
Брашното заедно с бакпулвера пресейте и започнете да го добавяте към яйчената смес.
Добавяйте бавно и на части. Не бъркайте енергично, за да не спадне обемът на сместа. Накрая прибавете и разтопения шоколад. Отново разбъркайте.
Излейте сместа в тава, която сте застлали с хартия за печене. Поставете шоколадовия сладкиш в предварително зягрята фурна на 180 градуса. Печете около половин час.
Щом е готово браунито, оставете да изстине. Ако започнете да го режете горещо, рискувате да се разпадне.
Нарежете брауни хапки с остър нож и поднесете с декоративни клечки.
Коментари