Начин на приготвяне
Предлагам ви една вкусна рецепта от сицилианската кухня!
За да направите вашите сицилиански запечени броколи, първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите броколите.
Отстранете централното стъбло, разделете го на малки парчета и го сварете в обилно количество гореща и леко подсолена вода.
Броколите трябва да са съвсем леко бланширани и не трябва да са прекалено меки, в противен случай ще се разпаднат.
След като ги отцедете, оставете да изстинат. Можете да приготвите рецептата за броколи с домати на фурна и без да бланширате броколите, ще се получат вкусни. Аз предпочитам да са бланширани така запазват красивия си зелен цвят.
Вземете тавичка, разстелете броколите, добавете щипка сол и черен пипер и полейте малко зехтин върху броколите.
Добавете нарязани чери домати и маслини в тавичката. Добавете няколко скилидки чесън и нарязан на кръгчета лук. Да уточня - можете да не добавяте лук и чесън, ако не ви допада, и да изпечете само с чери доматките и маслини.
Поставете броколите на фурна при 180°C с вентилатор за около 15 минути.
След 15 минути поръсете броколите с галета и след това пармезана и върнете във фурната за още 10 минути, за да покафенеят броколите.
След 10 минути вашите броколи по сицилиански на фурна са готови!
Сервирайте като гарнитура или лека вечеря, обяд.
Добър апетит !