Ароматна питка с пармезан и сушени домати

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
17/09/2020
"Разчупваме ароматната питка с пармезан и такъв аромат се разнася, че не искаме да погледнем друга храна"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Загрейте леко водата и разтворете в нея маята и захарта.

Пресейте брашното, добавете солта и гриса. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Поставете го в купа и покрийте с фолио. Оставете да втаса, докато удвои обема си за около 40 минути.

През това време си пригответе плънката.

Сложете в блендер сушените домати, 1-2 скилидки чесън, малко зехтин от доматите и няколко листа пресен босилек. Смелете всичко на кратки пулсации. Не правете плънката на гладко пюре. Накрая добавете настърган пармезан и разбъркайте.

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0. 5 см. Намажете с плънката и настържете кашкавала на едро ренде.

След това навийте на руло. Разрежете рулото на две по дължина. Обърнете с разреза нагоре и преплетете. Съединете двата края, за да се образува кръг.

Прехвърлете питката в тава, предварително застлана с хартия за печене. Оставете отново да втаса за 15-20 минути, след което печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

Много ароматна и пухкава питка с пармезан и сушени домати.

Добър апетит!

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар