Начин на приготвяне
Чушките почистваме от дръжките и изпичаме. Поставяме ги в съд с капак да се задушат за няколко часа.
След това ги обелваме и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме на ситно чушките и ги сипваме в дълбок съд, добавяме оцета, захарта, солта, нарязания на ситно магданоз и зърната черен пипер.
Ако желаете, може да добавите и чесън, нарязан на колелца.
Разбъркваме добре салатата с чушки (най-добре се получава с ръце). Оставяме така 2-3 часа, като през това време разбъркаме още 1-2 пъти.
Опитваме на вкус, ако е необходимо, добавяме още сол.
Разпределяме салата в бурканчета и наливаме маринатата равномерно.
Затваряме бурканите с чушки с капачките и стерилизираме за 5 минути от завирането на водата.
След това изваждаме бурканите и ги обръщаме с капачките надолу до охлаждане.
Аз лично, щом отворя маринована салата с печене чушки в буркани, режа лук и добавям още пресен магданоз.