Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от броколи с рикота и моцарела

Огретен от броколи с рикота и моцарела

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Огретен от броколи с рикота и моцарела
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
22/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Чудесен огретен с най-различни съставки, с който може да изненадате цялото семейство"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг замразени
  • яйца - 3 бр.
  • рикота - 250 г
  • моцарела - 350 г изцедена
  • сол
  • зехтин - 4 с.л. Pomace
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се слагат замразени в тенджера под капак, като не се размразяват, вода не се долива и не се посоляват.

Слагат се във фурната и се задушават 40 мин на 160 градуса.

Изваждат се и се изрязват дръжките.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се рикота, като се разбърква много добре с яйцата.

Прибавят се солта и чесън на прах.

Половината от броколите се нареждат в стъклена форма.

Отгоре се изсипва сместа с яйца и рикота.

След това се нареждат останалите броколи.

Моцарелата се нарязва на кръгчета и се нарежда най-отгоре.

Огретенът се залива със зехтина.

Пече се 40 мин на 160 градуса до порозовяване на моцарела.

Рецептата за огретен от броколи с рикота и моцарела е подходяща за хранене в кръвна група.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: