Огретен от броколи с рикота и моцарела

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
22/09/2020
"Чудесен огретен с най-различни съставки, с който може да изненадате цялото семейство"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се слагат замразени в тенджера под капак, като не се размразяват, вода не се долива и не се посоляват.

Слагат се във фурната и се задушават 40 мин на 160 градуса.

Изваждат се и се изрязват дръжките.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се рикота, като се разбърква много добре с яйцата.

Прибавят се солта и чесън на прах.

Половината от броколите се нареждат в стъклена форма.

Отгоре се изсипва сместа с яйца и рикота.

След това се нареждат останалите броколи.

Моцарелата се нарязва на кръгчета и се нарежда най-отгоре.

Огретенът се залива със зехтина.

Пече се 40 мин на 160 градуса до порозовяване на моцарела.

Рецептата за огретен от броколи с рикота и моцарела е подходяща за хранене в кръвна група.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар