Класически немски сладкиш

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
404
2k
2k
494
1
24/09/2020
"Докоснете се до невероятните сладки изкушения в немската кухня с този класически сладкиш"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • извара - 300 г
  • яйца - 2 бр
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудинг ванилия - 1 пакетче
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 2 капки - течна
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества
Чийзкейк

Начин на приготвяне

В купа смесваме изварата, заквасената сметана, ванилията, лимоновия сок и пудинга. Разбъркваме много добре.

Чукваме яйцата в купа, добавяме пудрата захар и маслото и разбиваме с миксера за 2-3 минути.

Сипваме в горната смес, добавяме бакпулвера, разбъркваме до хомогенизиране и изсипваме сместа в тефлонова формичка за печене.

Печем чийзкейка на 180 градуса 40 минути.

Оставяме го за една нощ да се стегне.

Получава се плътен кремообразен сладкиш.

Сервираме нашия класически немски сладкиш поръсен с пудра захар или полят с топинг по желание.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар