Телешки ребра на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
302
2k
1k
467
3
24/09/2020
"Всяка шумна вечер с приятели трябва да е допълнена със сочни телешки ребра, които да дават сили за веселбата"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • телешки ребърца - 1.5 кг приблизително
  • соев сос - 50 мл
  • мед - 4 или 5 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на маринатата за ребрата.

В купичка смесете меда, соевия сос и пресования чесън. Добавете към съставките и оцета.

Разбъркайте добре, докато се смеси всичко много добре.

Ребърцата нарежете на порции. Старайте се около всеки кокал да остане еднакво количество месо от двете страни.

Намажете с маринатата телешките ребърца, покрийте ги а алуминиево фолио и приберете в хладилника за час-два.

Загрейте скарата. Поставете телешките ребърца и изпечете от всички страни до готовност.

Телешки ребра на скара поднесете с гарнитура по ваш избор.

Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбуков поднос за аперитиви и мезета Bigbuy - 20 см
24.00 лв.
Виж ››

Елегантен бамбуков поднос за сервиране на вкусни ордьоври и аперитиви - гостите ви ще го оценят високо

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар