Сиренца в здравословна панировка

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
236
946
704
272
3
27/09/2020
"Панирани сиренца обичаме всички, но когато панировката е здравословна, можем да ги хапваме до насита"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • сирене - 300 г
  • лимецово брашно - 4 с.л.
  • оризово брашно - 4 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества
Панирани Сиренца

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на малки парчета и се нарежда върху дървена дъска, за да се отцеди.

Лимецовото брашно се разбърква много добре с оризовото брашно.

Прибавя се чесънът на прах, червен пипер и кимион, като сол не се прибавя.

Зехтинът се загрява на средна температура.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Всяко парче от сиренето се потапя от всички страни в яйцата.

След това се овалват от всички страни в сухата смес от брашна и подправки.

Пържат се до златисто от двете страни на панираните сиренца.

След като се извадят от мазнината, се поставят върху домакинска хартия за 1 мин., за да се отцеди зехтинът.

Сиренцата в здравословна панировка са готови за поднасяне!

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар