Начин на приготвяне
Ретро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт.
Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади.
Обелете и нарежете крушите на дълги ленти.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Най-добре с миксер на високи обороти. Сместа трябва да увеличи обема си три пъти.
След това прибавете брашното на 2-3 пъти, като бъркате с шпатула.
Наредете крушите върху карамела и залейте внимателно с пандишпановата смес.
Сложете сладкиша с круши да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20-25 минути, до суха клечка
След като се изпече обърнете сладкиша, веднага върху поднос.
В тавата ще остане малко карамел. Налейте 1 к.ч. вода и сложете на котлона, докато се разтопи.
С този карамелен сос залейте плодовия сладкиш и оставете напълно да се охлади.
Коментари