Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Лимоново масло за сладкиши

Лимоново масло за сладкиши

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Вкусни идейки за начинаещи кулинари"

Необходими Продукти

  • лимони - 2 бр.
  • масло - 75 г
  • захар - 230 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част.

Изстисква се сокът на лимоните.

В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Готовото сгъстено лимоново масло се сипва в стерилизирани бурканчета и се охлажда.

Маслото се държи в хладилник и е годно за употреба до 3 седмици.

Ароматното лимоново масло се влага в кейкове и плодови пити, като им придава страхотен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: