Начин на приготвяне
Обичате ли тестени сладкиши? А почитатели ли сте на италианската кухня? С тези уханни бижута, наподобяващи кексчета, ще се пренесете в Италия.
Първо, вземете дълбока купа и комбинирайте захарта, лимоновата кора и яйцето в нея. Разбъркайте всичко добре, така че захарта да се разтвори напълно.
След това добавете мекото масло в купата. Изсипете пресятото брашно в получената смес и замесете меко гъвкаво тесто.
След това увийте готовото тесто в домакинско фолио и го поставете в хладилника за 15–20 мин. Ще трябва да попие малко, докато стане напълно гладко в хладилника.
След като изтече необходимото време, извадете тестото от хладилника и го разделете на 6 равни части. Оформете топка от всяка част и я разточете на малък плосък квадрат (10×10 см).
След това внимателно поставете всеки квадрат в подготвени формички за мъфини (намаслени и набрашнени). Напълнете с крема с рикота.
За крема отделете жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците на сняг със захарта.
В друга купа разбийте рикотата с жълтъците и ванилията и добавете на части белтъците - тук разбъркайте леко с шпатула. По желание може да сложите малко лимонова кора и в крема.
Напълнете всяко квадратче с по 2 пълни с връх с.л крем и защипете краищата навътре.
Печете италианските сладкиши Soffioni във фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Поднесе ги, поръсени с пудра захар и се насладете на страхотни сладкиши.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа