Начин на приготвяне
Бият се яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се останалите съставки по реда на изписването.
Тава 24.5х34.5 см се намокря, застила се с хартия за печене, омазва се с олио.
Изсипва се сместа, разхвърлят се зърната на плодовете отгоре, леко се притискат в тестото, но трябва да се виждат и на повърхността.
Домашният сладкиш с грозде се пече по средата на фурната, незагрята предварително, на 170 градуса без вентилатор, до суха клечка /около 45 минути/.
Плодовият сладкиш е приготвен по рецепта на Мариана Плачкова от Кулинарна мрежа за сладкиш с череши.
Видях идеята за заместване на черешите с грозде от Десислава Евстатиева - Кулинарна мрежа.