Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Гювеч»Патешки бутчета с ябълки

Патешки бутчета с ябълки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Патешки бутчета с ябълки
Снимка: Ivelina
2 / 3
30/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Класическа комбинация, която винаги ще радва и очите, и небцето - патешки бутчета с ябълки"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр.
  • ябълки - 3 малки червени
  • ябълков сок - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава, нарязана
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр. по желаниe
  • масло - на вкус
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви много вкусна френска рецепта от петдесетте години на миналия век.

Загрейте фурната до 180°C. Поставете ябълковия сок в купа, разрежете ябълките наполовина (оставяйки стъблата непокътнати) и ги поставете в купата с ябълковия сок.

Загрейте на котлона чугунен тиган за фурна или гювеч. Добавете патешките бутчета с кожата надолу и запечете до златисто кафяво. Обърнете и гответе за минута, след това прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят.

Добавете резенчетата ябълка и лука, отрязани на половинки, и гответе на умерен огън, докато лукът омекне - няколко минути.

Налейте ябълковия сок и водата, добавете канелените пръчици и кориандъра. Поставете патешките бутчета в гювеч, така че да е открита само повърхността на кожата, подредете ябълките наоколо. Поръсете малко сол и черен пипер на повърхността.

Покрийте и прехвърлете във фурната и задушете за 1 час и 10 минути или докато патицата омекне. Проверете няколко пъти по време на готвене, за да се уверите, че има течност във гювеча, можете да добавите вода.

Соковете от печеното, сгъстете накрая на готвенето с малко брашно в малка тенджерка и поднесете с патешките бутчета.

Сервирайте горещи патешките бутчета с ябълки.

Съвет!

Най-добре се изпичат и запазват соковете си, когато се пекат в плик за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: