Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Солена млечна баница с юфка

Солена млечна баница с юфка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Солена млечна баница с юфка3 / 3
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
6 мин.
Порции
6
"Млечната баница с юфка е солена и е страхотна за закуска или за из път, ако нямате време да хапнете у дома"

Необходими Продукти

  • юфка - 200 г
  • краве масло - 80 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавичката, в която ще се пече млечната баница, се намазва с масло и в нея се изсипва юфката.

Останалото масло се разтопява и излива върху юфката. Тя се разбърква и слага да се запече във фурната за около 5 минути.

През това време в купа се разбиват яйцата, налива се прясното мляко и се прибавя натрошеното сирене.

Сместа се разбърква и излива върху запечената юфка. Тя също се разбърква леко, за да може млечно-яйчената смес да се разпредели хубаво.

Баницата с юфка се връща във фурната и се пече още около 50 минути или докато се стегне и придобие хубав загар.

Температурата на печене е 190 градуса.

Солена млечна баница с юфка се сервира топла и е идеална за бърза закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Страхотна закуска!
02.10.2020 10:26
1
Покажи всички подкоментари