Пиле плакия на фурна

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
84
182
29/09/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 698
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, сварете го до омекване в подсолена вода и го обезкостете. Нарежете зеленчуците (без доматите) на ситно, посолете ги и ги задушете до омекване в половината от мазнината.

Задушените зеленчуци поставете на дъното на тава. Отгоре подредете парчета пилешко, покрийте с нарязани на филии домати и лимон. Залейте ястието с 1 с.л. олио и запечете в предварително зяграта на 200 градуса фурна за 7-8 минути.

Загрейте останалото олио. добавете брашното, запържете до златисто и разредете с бульона от варенето. Залейте пилето и зеленчуците и печете докато ястието хване вкусна златиста коричка. Поднесете плакията със ситно нарязани твърдо сварени яйца.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар