Пиле плакия на фурна

Маргит Ерменкова
Маргит Ерменкова
Новак
29/09/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 383
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, сварете го до омекване в подсолена вода и го обезкостете. Нарежете зеленчуците (без доматите) на ситно, посолете ги и ги задушете до омекване в половината от мазнината.

Задушените зеленчуци поставете на дъното на тава. Отгоре подредете парчета пилешко, покрийте с нарязани на филии домати и лимон. Залейте ястието с 1 с.л. олио и запечете в предварително зяграта на 200 градуса фурна за 7-8 минути.

Загрейте останалото олио. добавете брашното, запържете до златисто и разредете с бульона от варенето. Залейте пилето и зеленчуците и печете докато ястието хване вкусна златиста коричка. Поднесете плакията със ситно нарязани твърдо сварени яйца.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар