Лимонови бухти с лимецово брашно

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
301
2k
1k
458
3
30/09/2020
"Мини лимонови бухтички на малки, големи и по-големи - всеки си взима по няколко, щом мине покрай тях"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • кора от лимон
  • захар - 70 г
  • брашно бяло - 200 или 220 г
  • брашно от лимец - 200 г
  • захар - 1 к.ч. кристал за овалване
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко разтворете содата. Разбъркайте и оставете за минута настрани.

Докато содата се активизира, пригответе останалите продукти.

Пресейте брашната в тава и направете малко кладенче.

Вътре добавете яйцата, захарта и солта. Прибавете също настърганата кора от един лимон, както и ванилия за по-силен аромат.

При всички тези съставки изсипете и киселото мляко. Започнете да размесвате меко тесто.

То не трябва да залепва по ръцете. Ако е така, добавете още малко от брашното.

Разточете го на тънък лист.

Тези нестандартни бухти може да нарежете и в нестандартна форма, например в кръгчета.

Загрейте олиото. Хубаво е да е поне няколко пръста над дъното на съда.

Изпържетелимоновите бухти с лимецово брашно до златисто.

Поднесете с мед или поръсени с пудра захар.

Мини дървен валяк за тесто-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
6.01 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар