Начин на приготвяне
Внимателно премахнете легенчетата на бъбреците. Накиснете ги за 2 часа в студена вода. Изхвърлете водата, залейте ги отново и добавете оцета. Оставете ги да поседят още 1 час, отцедете ги и ги накиснете в смес от вода и кисело мляко, в отношение 1 към 1.
Отцедете бъбреците от киселото мляко, нарежете ги на кубчета. Добавете предварително сварения с морковите телешки език, нарязан на кубчета. Картофите се сваряват в подсолена вода заедно с кима, обелват си и също се нарязват на кубчета.
Загрейте олиото. Запържете ситно нарязаните глави лук. Когато лукът се запържи до златисто се добавят бъбреците, овкусяват се със сол и черен пипер. След 3-4 минути се добавя сварения език и черни дроб. Продуктите са запържват още 4-5 минути.
В предварително намазнена тава се слагат половината от сварените картофи. Отгоре се изсипват запържените карантии. Добавят се сварените моркови и се засипват с останалите картофи. Сместа се залива с разтопената масло и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.