Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от дроб, бъбреци и език

Мусака от дроб, бъбреци и език

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Мусака от дроб, бъбреци и език2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • телешки комплект - 500 г смес от бъбреци, черен дроб и език
  • картофи - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 30 г
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно премахнете легенчетата на бъбреците. Накиснете ги за 2 часа в студена вода. Изхвърлете водата, залейте ги отново и добавете оцета. Оставете ги да поседят още 1 час, отцедете ги и ги накиснете в смес от вода и кисело мляко, в отношение 1 към 1.

Отцедете бъбреците от киселото мляко, нарежете ги на кубчета. Добавете предварително сварения с морковите телешки език, нарязан на кубчета. Картофите се сваряват в подсолена вода заедно с кима, обелват си и също се нарязват на кубчета.

Загрейте олиото. Запържете ситно нарязаните глави лук. Когато лукът се запържи до златисто се добавят бъбреците, овкусяват се със сол и черен пипер. След 3-4 минути се добавя сварения език и черни дроб. Продуктите са запържват още 4-5 минути.

В предварително намазнена тава се слагат половината от сварените картофи. Отгоре се изсипват запържените карантии. Добавят се сварените моркови и се засипват с останалите картофи. Сместа се залива с разтопената масло и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: