Френска пуешка супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
01/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе пуешкото месо.

С помощта на остър нож го нарежете на малки парчета. Подсолете и оставете на страна.

Почистете и измийте зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно.

В тенджера загрейте маслото и зехтина. Добавете подготвените зеленчуците и задушете за около 5 минути. Разбърквайте начесто, за да не загорят.

Към тях добавете пуешкото месо и нарязаната на ситно половин малка глава целина. Отново разбъркайте за минута-две.

Ред е да добавите и виното и вода (в съотношение 1:2).

Нека пуешката супа да поври около половин час. След което подравяте с сол и черен пипер на вкус. Щом месото е добре увряло, налейте и готварската сметана. Разбъркайте и дайте още 5 минути и пасирайте.

Френската пуешка супа сервирайте със стрък прясна мащерка за аромат.

Метална поставка за черпак-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
4.57 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар