Френска пуешка супа

Френска пуешка супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
327
2k
1k
637
3
Френска пуешка супа
Снимка: Аника Войт
1 / 3
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Разнообразието от рецепти за пуешко печено е голямо, но тук ви предлагаме един иновативен вариант с това месо за супа по френска рецепта - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе пуешкото месо.

С помощта на остър нож го нарежете на малки парчета. Подсолете и оставете на страна.

Почистете и измийте зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно.

В тенджера загрейте маслото и зехтина. Добавете подготвените зеленчуците и задушете за около 5 минути. Разбърквайте начесто, за да не загорят.

Към тях добавете пуешкото месо и нарязаната на ситно половин малка глава целина. Отново разбъркайте за минута-две.

Ред е да добавите и виното и вода (в съотношение 1:2).

Нека пуешката супа да поври около половин час. След което подравяте с сол и черен пипер на вкус. Щом месото е добре увряло, налейте и готварската сметана. Разбъркайте и дайте още 5 минути и пасирайте.

Френската пуешка супа сервирайте със стрък прясна мащерка за аромат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: