Сръбска баница с кайма

НикиНики
Иноватор
166
1k
673
203
1
03/10/2020
"Обогатяваме баница по сръбска рецепта, приготвяйки я с кайма - смело можем да заявим, че решението е страхотно"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 541
  • Преглеждания за месеца603
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган си загряваме олио, задушаваме си ситно нарязания лук. След това добавяме каймата и пържим до полуготовност.

След като плънката е готова, намазняваме тавата слагаме 3 бр. кори, подвиваме краищата.

Слагаме част от плънката за баницата с кайма заедно с образувалата се мазнина.

След това слагаме отново 3 бр. кори и част от плънката и така редуваме, докато завършим с 3 бр.кори.

Разрязваме сочната баница на парчета и заливаме с разбитите яйца, киселото мляко и содата. Слагаме няколко резенчета масло.

Печем сръбската баница с кайма в предварително загрята фурна до готовност.

Комплект от 3 бр. емайлирани правоъгълни тави - 32, 36, 40 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 бр. емайлирани правоъгълни тави - 32, 36, 40 см
56.00 лв.
43.12 лв.
Виж ››

Качествени емайлирани тави за твоя дом - поръчай сега!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар