Печен октопод

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
834
708
04/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 962
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата71
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане, достатъчно голяма, за да побере октопода, добавете половината лимон, и чашата бяло вино. Добавете вода, колкото да покрие октопода и покрийте с капак.

Загрейте на котлона на висока степен и след като заври, намалете котлона до бавно кипене.

Гответе октопода в тенджера под налягане за 20 минути. Октоподът е готов, когато лесно се пробива с вилица.

Изключете котлона и оставете октопода да се охлади във водата за готвене до стайна температура. Извадете пипалата на октопода от главата и ако искате, нарежете и главата на парчета.

Отцедете октопода, нарежете го на парчета и го поставете върху глинен съд. Полейте парченцата октопод с малко зехтин и разбъркайте, за да се покрият леко.

Загрейте фурната до 200 градуса. Поръсете с бяло вино, зехтин и подправете със сол и черен пипер.

Печете около 25 минути, като от време на време заливате със соса от дъното на съда.

Полейте още малко зехтин, изстискайте останалия лимон отгоре и поръсете с наситнен магданоз и смлян чесън.

Подправете със сол и черен пипер и сервирайте печения октопод.

Добър апетит!

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар