Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в купата, в която ще се разбърква сместа. Прибавят се солта и захарта.
Разбъркват се много добре.
Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавя се зехтина и се изсипват в брашното.
Сиренето се натрошава на парчета и се прибавя към брашното. Содата се прибавя към киселото мляко. Разбърква се до пълното шупване на содата, след което се изсипва в брашното.
Сместа за здравословните сиренки се разбърква с лъжица много добре до получаване на хомогенна смес.
С лъжица се изсипват топки от сместа върху хартия за печене. Домашните сиренки се пекат 40 мин. на 160 градуса.
След като се изпекат, лимецовите сиренки се изваждат от хартията, за да не се овлажнят.
Коментари