Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Грах с мляко и пармезан

Грах с мляко и пармезан

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Грах с мляко и пармезан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"И децата, и възрастните обожават рецептата за грах с мляко и пармезан, у дома се приготвя по-често и от мусаката"

Необходими Продукти

  • грах - 600 г пресен или замразен
  • лук - 30 г
  • пармезан - 25 г
  • мляко - 100 мл
  • зехтин - екстра еърджин
  • сол
  • черен пипер
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за 30 минути за нашите бързи вечери. Бърза и лесна гарнитура на основата на грах.

Грах с мляко и пармезан е ястие с нежен вкус. Рецептата е неаполитанска, като можете да добавите към граха и сварена дребна паста. Така рецептата става чудесна за деца и възрастни!

Препоръчвам да използвате пресен или замразен, който е много сладък и става нежен.

С тази гарнитура можем също да подправим ястие с паста, като добавим масло или мляко на вкус.

Измиваме 1/2 лука и го нарязваме на ситно.

Нека да го запържим на умерен огън в незалепващ тиган с малко олио.

След няколко минути добавете граха, разбъркайте и оставете да овкуси още 2 минути.

Намаляваме огъня и добавяме млякото, солта и черния пипер и продължаваме да готвим на тих огън 15-20 минути, като добавяме още мляко, ако грахът стане твърде сух. По желание за тези, които обичат пикантни храни, добавете стрито чили.

Когато се сготви, добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре, за да се смеси всичко и да се сгъсти млякото.

Някой предпочитат сварения в мляко грах, да се сгъсти и да не много течен, други със сосче от млякото.

Изберете как на вас ви харесва.

Сваляме от котлона гарнитурата с грах и го оставяме да си почине за няколко минути.

Сервираме грах с мляко и пармезан горещ, добавим масло или мляко на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: