Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли с къри

Панирани пилешки пържоли с къри

Панирани пилешки пържоли с къри
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
11/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Добавете щипка пикантност към пилешките пържолки и ги поднесете с желаната гарнитура - всички у дома ще бъдат впечатлени"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • къри
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на пържоли.

Поръсете от двете страни със сол, черен пипер и къри. Оставете така за половин час.

В дълбока чиния сложете галетата, а в друга счупете яйцето.

Разбъркайте добре с вилица.

Потопете пържолите първо в яйце, а след това оваляйте в галета от двете страни.

Пържете в горещо олио до златисто. Извадете върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.

Сервирайте панираните пилешки пържоли с къри в подходяща чиния и с желаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: