Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на фурна»Подлучени запечени тиквички

Подлучени запечени тиквички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Подлучени запечени тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1.5 кг
  • брашно - 150 г
  • кисело мляко - 2 кофички по 400 г по - гъсто
  • чесън - 1 връзка пресен или 3 - 4 скилидки
  • червен пипер - 20 - 30г
  • копър
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се нарязват на кръгчета с дебелина около 0.5 см, осоляват се и се оставят 30 минути в гевгир, за да се отцеди излишната течност.

Брашното се пресява с 1 щипка сол и червения пипер. Оваляйте тиквичките в овкусеното брашно и ги подредете в предварително намазнена тава, така че да се застъпват леко.

Отгоре залейте с остатъка от зехтина и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Извадете тавата и веднага отлейте мазнината, за да не попие в зеленчуците.

Докато тиквичките си пекат, пресовайте чесъна и го смесете с киселото мляко и ситно нарязан копър. Поднесете заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесно и вкусно!
24.07.2024 20:27