Подлучени печени тиквички

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Подлучени печени тиквички1 / 2
25/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр
  • чесън - 2 стрък пресен
  • магданоз - 3 стръка
  • копър - 3 стръка
  • сол
  • зехтин
  • брашно
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на колелца. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на на силна фурна.

Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Магданозът, копърът и чесъна се нарязват на ситно. Тиквичките се изваждат и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус.

Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: