Начин на приготвяне
Скумрията се почиства добре и се отстранява главата. Рибата се разрязва на 2 по дължина. Получават се 4 филета. Всяко от тях се нарязва на 2 парчета.
В тиган се слагат черният пипер, дафиновият лист и синапът.
Добавят се солта и захарта. Добавят се оцетът и бялото вино.
Едната глава лук се почиства и нарязва на кръгчета. Единият морков се обелва и измива. Нарязва се на кръгчета. Добавят се в тигана. Слага се да заври. Оставя се да поври 5 минути.
Добавя се рибата, като се готви за около 30 секунди от всяка страна.
Готовата риба се слага в стъклен съд. Полива се с останалата марината.
Оставя се в хладилника за 24 часа.
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се поливат с вода. Варят се до готовност. Отцеждат се и се оставят да изстинат. Нарязват се на кубчета.
Другата глава лук се почиства и нарязва на полумесеци. Добавя се.
Овкусява се със сол, оцет и масло от бял трън. Разбърква се.
Картофената салата за нашата маринована риба е готова. Цвеклото и останалите моркови се обелват и измиват. Настъргват се в голяма купа.
Овкусяват се със сол, оцет и масло от бял трън. Разбърква се.
Сглобявя се порция с картофена салата, салата от кореноплодни и топло маринована скумрия.