Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Содени питки от Орлов Дол

Содени питки от Орлов Дол

Mima GeorgievaMima Georgieva
Новак
1411310254
Содени питки от Орлов Дол
Снимка: Mima Georgieva
1 / 2
13/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Най-лесните содени питки, които ще ви подкрепят, щом усетите първите признаци на глада"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • масло - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно: За да ни се получи рецептата за содени питки от Орлов Дол, трябва да използване една и съща чаша за трите основни съставки.

В дълбока купа изсипваме брашното и сиренето. След тях в същата чаша, която сме използвали, я пълним с кисело мляко и върху нея изсипваме содата за хляб.

Започваме да бъркаме сместа, докато тя започне да образува балончета в чашата, тогава изсипваме и тази смес.

Всичкото това (брашното, сиренето и млякото) започваме да го бъркаме с лъжица, а когато се сгъсти започваме да го месим с ръка.

Когато тестото е готово, го правим на топчета (излизат между 4 и 6) и ги поставяме в намазнена тавичка.

Когато вече са в тавичката, ги сплескваме и правим с пръст малки дупки по средата на всяка от малките содени питки.

В тези дупчици слагаме по малко масло и след това ги слагаме да се пекат на предварително загрята фурна (горен и долен реотан на 200 градуса) за около 15-20 минути (трябва да са се надули и и да са пожълтели).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: