Начин на приготвяне
Нарязах месото на тънки ивици, леко го посолих и запържих в тенджера на умерен огън в зехтин.
Когато беше почти готово, добавих лука, нарязан на жулиени. Оставих да се зачерви месото и да омекне лука около 7-8 минути.
Прибавих заквасената сметана. Бърках до получаване на приятен жълт цвят, около 3-4 мин.
Добавих жълтъците, които предварително бях разбила леко. Пак бърках. Поръсих с прясно смлян черен пипер.
Междувременно сварих талиателите с 2 с.л. зехтин - според описанието на опаковката.
Готовите талиатели изцедих и залях със студена вода и отново изцедих. Всяка порция полях със сос и поръсих с настърган пармезан.
Накрая добавих нарязан босилек, в случая аз нямах пресен и сложих сух.
Поднесох порция талиатели със свинско и сметана с усмивка.