Начин на приготвяне
Загряваме зехтина в тиган с високи стени.
Щом загрее директно в него пресовайте скилидките чесън. Запържете до златисто.
Добавете скаридите и повдигнете тигана няколко пъти, за да се смесят добре със зехтина и чесъна.
Избягвайте да бъркате с бъркалка много енергично, за да не смачкате скаридите. Оставете ги в тигана за 3-4 минути.
След което изсипете виното, подправете със сол и прясно смлян черен пипер. По желание, и ако обичате, сложете и една чаена лъжица чили сос.
Добавете и нарязания на много ситно копър. Оставете на котлона, докато виното не се изпари. На няколко пъти разклащайте котлона, за да се омесят по-добре продуктите.
На финала добавете две супени лъжици сос от стриди, като ако нямате наличен, заместете със соев сос. Шафрана добавете почти минута преди да ги отстраним от огъня.
Скаридите по Тайландски са готови.