Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа със спанак

Агнешка супа със спанак

Агнешка супа със спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Разнообразете менюто вкъщи с една много вкусна агнешка супа"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 200 г
  • праз - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч
  • спанак - 500 г
  • краве масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешка супа със спанак, която ще внесе много уют на трапезата ви.

Сварете месото в тенджера с подсолена вода. Извадете и оставете да се охлади. Накъсайте на малки агнешки хапки.

В друга тенджера запържете праза и моркова, нарязани на дребно. Добавете спанака и задушете за кратко. Налейте вода и добавете месото, ориза и подправките.

След като се свари всичко, сложете кравето масло и отстранете от котлона. Ако желаете, може да застройте агнешката супа с жълтък, кисело мляко и брашно, но и без застройка е страхотно вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: