Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Козуначени кифли с мас в хлебопекарна

Козуначени кифли с мас в хлебопекарна

Козуначени кифли с мас в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
15/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 90 г разтопено
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - щипка
  • захар - 90 г
  • мая - 20 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • още
  • свинска мас - 1 - 2 с.л мека, но да не е разтопена
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти в посочения ред - първо всички течни съставки, сухи, брашно и отгоре натрошете маята. Задайте програма тесто и оставете хлебопекарната да приключи с работата. При мен тази програма отнема 1. 5 часа.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 100 г. Всяка разточете на елипса. Намажете с меката свинска мас и завийте на кифличка или оформете, както ви харесва.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете ги за половин час на топло.

Намажете кифличките с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Козуначените кифли с мас в хлебопекарна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: