Лимецов кекс с квас

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
19/10/2020
"Ако всяка следобедна закуска беше придружена с лимецов кекс, колко ли щяха да са хубави дните"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • квас от лимец - 3 с.л. домашен
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • зехтин - 1 ч.ч. Pomace
  • какао - 1 ч.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавят се захарта и зехтина, разбърква се много добре и се оставя 20 мин., за да се разтопи захарта.

Прибавя се киселото мляко. Разбърква се много добре с дървена лъжица. Прибавя се 1/2 от брашното и кваса от лимец. Разбърква се много добре. Прибавя се останалото брашно.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Захлупва се с капак, като не се захлупва плътно и се оставя да влиза въздух. Сместа за вашия кекс се оставя 12 часа да набъбне.

Изсипва се в намазана с брашно и зехтин форма. Първо се изсипва 1/2 от сместа, като в останалата половина се прибавя какао.

Разбърква се до разтваряне на какаото и след това какаовата смес се изсипва в средата на формата.

Кексът с лимец се пече в предварително загрята фурна 60 мин. на 160 градуса.

Сервира се поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко с този лимецов кекс с квас!

Испанска форма за кекс Сърце-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Испанска форма за кекс Сърце
21.00 лв.
16.17 лв.
Виж ››

Страхотна форма за страхотни сладкиши с любимите ни хора. Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар