Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бърз лимецов кекс без мляко

Бърз лимецов кекс без мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бърз лимецов кекс без мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Може ли да ви помолим да направите един лимецов кекс и за нас?"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 200 г + 1 с.л. за поръсване на формата
  • кафява захар - 150 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 180 г
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото за сладкиша се оставя на стайна температура за 20 мин., след което се прибавя пудрата захар. Разбива се на пяна.

Яйцата се отделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбъркват много добре с 1/3 от кафявата захар и се разбиват на крем.

Кремът се прибавя към сместа от маслото с пудрата захар.

Белтъците се разбиват на твърд сняг, след което към тях се прибавя останалата захар при продължително бъркане.

Брашното се пресява. Прибавят се бакпулвер и ванилията. Разбърква се много добре.

Към масления крем се прибавят на порции белтъците и брашното при продължително бъркане.

Формата за печене се намазва с олио и се поръсва с брашно.

Сместа за лимецовия кекс се изсипва във формата за печене.

Печем кекса без мляко 40 мин. на 170 градуса.

След това идва най-трудната част - трябва да изчакате, докато бързият лимецов кекс без мляко се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: