Начин на приготвяне
Маслото за сладкиша се оставя на стайна температура за 20 мин., след което се прибавя пудрата захар. Разбива се на пяна.
Яйцата се отделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбъркват много добре с 1/3 от кафявата захар и се разбиват на крем.
Кремът се прибавя към сместа от маслото с пудрата захар.
Белтъците се разбиват на твърд сняг, след което към тях се прибавя останалата захар при продължително бъркане.
Брашното се пресява. Прибавят се бакпулвер и ванилията. Разбърква се много добре.
Към масления крем се прибавят на порции белтъците и брашното при продължително бъркане.
Формата за печене се намазва с олио и се поръсва с брашно.
Сместа за лимецовия кекс се изсипва във формата за печене.
Печем кекса без мляко 40 мин. на 170 градуса.
След това идва най-трудната част - трябва да изчакате, докато бързият лимецов кекс без мляко се охлади.