Начин на приготвяне
Това са неустоимо вкусни немски сладки, обвити в хрупкави бадеми и черен шоколад! След като започнете да ги хапвате, е много трудно да спрете.
Задължително условие в рецепта за бадемови сладки с черен шоколад е шоколадът да е черен, да контрастира със сладостта на марципана! Ако желаете, можете да си купите готов от магазина бадемов марципан - 250 г!
Тези бадемови сладки се състоят почти изцяло от марципан, ако трябва да сме честни - марципан с повече захар, малко яйчен белтък и брашно и след това потопени в бадеми около тях и накрая в шоколад. Резултатът е толкова вкусен!
Ако печете тези домашни сладки, подходящи за празник и делник, бъдете подготвени за факта, че те ще свършат много бързо - сигурена съм в това! Подготовката е лесна бърза!
Първо, да направим бадемовия марципан. В купа се смесват белените и смлени бадеми (за макарони) заедно с пудрата захар.
Добавяте розова вода, ванилия и бадемова есенция.
С помощта подходящ блендер можете да смесите съставките като тесто или на ръка или пък с миксера, но с накрайниците за тесто. Това е готовият бадемов марципан - нищо сложно! Ако тестото Ви се струва ронливо, му добавете водичка, но много внимателно. Капка по капка, защото бързо може да стане рядко.
Следваща стъпка е направата на бадемовите сладки.
Раздробете сместа от марципан на малки парченца и разбийте заедно със захарта, белтъка и брашното в купа, докато всичко се смеси добре. Поставете в хладилника за 30-45 минути.
Загрейте фурната до 180°C. Застелете лист за печене с хартия за печене и оставете настрана. Изсипете люспите от бадеми в малка купа или върху малка чиния. Отрежете част от тестото със супена лъжица и след това го оформете на руло с влажни ръце, оваляйте бадемите, докато се покрие напълно и след това поставете върху листа за печене формата във форма на кроасан (завивате леко навътре краищата), като ги нареждате, гледайте да оставите малко място между всеки.
Печете 12-15 минути - бадемовите сладки трябва леко да порозовеят. Извадете от фурната и оставете да се охладят за кратко върху листа за печене, след това издърпайте от листа за печене върху решетка заедно с хартията за печене и оставете до пълното им охлаждане.
Разтопете кувертюра (в микровълнова печка или върху касерола с кипяща вода) и след това потопете краищата на охладените кроасани в шоколада.
Поставете върху решетка или парче хартия за печене и оставете да изсъхне.
Съхранявайте на хладно място.
Насладете се!