Кремсупа от кестени

Ирина КолеваИрина Колева
Новак
2018745
Кремсупа от кестени
Снимка: Ирина Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ако не сте опитвали кестени досега, защо не го направите като опитате да приготвите тази вкусна кремсупа"

Необходими Продукти

  • кестени - 300 г варени/печени и обелени
  • лук - малка глава
  • моркови - 1/2
  • пащърнак - 1/2 коренче
  • картофи - 1 бр.
  • сметана - 50 мл готварска
  • риган
  • мащерка
  • салвия - градински чай
  • сол
  • зехтин
  • масло - 50 g
  • гореща вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако решите да печете кестените, задължително направете по един кръст на гладката страна, за да не се разтанцуват във фурната.

Наситняваме зеленчуците и ги задушаваме в зехтина до омекване.

Доливаме с гореща вода 2 пръста над нивото на зеленчуците, овкусяваме с подправките и готвим зимната зеленчукова супа до готовност.

Добавяме кестените и оставяме още 10 мин да ври.

Пасираме кремсупата от кестени, добавяме маслото и накрая сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: