Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон

Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Нежна крем супа с кестени, която няма да оставим постна, а ще добавим и бекон - така ще ви хареса още повече"

Необходими Продукти

  • пащърнак - 200 г
  • кестени - 200 г
  • картофи - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • бекон - 120 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кестените за около 20 мин от момента на варете. Щом времето изтече, изключете котлона, но ги оставете още малко във водата.

В сгорещено масло задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук и морков. Щом зеленчуците омекнат, добавете и картофите и пащърнака (обелени и нарязани на парчета).

Залейте с топла вода и оставете всички зеленчуци да се сварят добре.

Обелете кестените и ги прибавете към станалите продукти в есенната супа.

Подправете със сол и черен пипер. Добавете и половин чаена лъжица индийско орехче и малко сух магданоз (пожелание).

Щом всички зеленчуци омекнат, пасирайте до хомогенна смес.

Бекона нарежете на кубчета.

Сервирайте кремсупата, а отгоре вместо крутони добавете кубчета бекон.

Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон - наслада за душата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: