Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Спаначен пай с кори за баница

Спаначен пай с кори за баница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Спаначен пай с кори за баница
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Този път не използвайте по предназначение корите за баница, а направете чудесен спаначен пай - имате рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр. Фини
  • краве масло - 50 г Разтопено
  • спанак - 120 г пресни листа
  • магданоз - 3 стръка
  • овче сирене - 200 г саламурено
  • яйца - 2 бр. XL размер
  • заквасена сметана - 3 с.л. с връх или кисело мляко 4.5 %
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете кръгла или правоъгълна тава с разтопено масло. Разполовете фините кори и полагайте една върху друга, мажейки всяка от тях с още масло. Тавата трябва да е с такъв размер, че от корите да излиза една малка част, така че да образува борд.

Накълцайте скилидката чесън на дребно и я запържете на слаб до умерен огън в зехтина. Увеличете огъня и сложете измитите, отцедени и нарязани спаначени листа, магданоза и черен пипер. Бъркайте за 2-3 минути, докато слегнат.

Настържете или натрошете на много ситно сиренето. Към него сложете разбитите яйца, заквасената сметана и масло, ако ви е останало. Разбъркайте добре.

Сипете плънката върху корите в тавата, отгоре разпределете спанака и леко го размесете, за да потъне и да не е съвсем на повърхността. Ръбчетата на корите може леко да подвиете навътре или да оставите да си стърчат.

Печете соления пай в загрята на 180 градуса фурна 20-25 минути.

Поднесете спаначения пай с кори за баница топъл и хапвайте с наслада.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: