Начин на приготвяне
За този пай с кайма малка тенджерка се слагат 2-те яйца с вода. Слагат се на котлона, за да се сварят. След завирането се варят 9 минути.
Отстраняват се от котлона. Изсипва се топлата вода и се сипва студена. Оставят се настрана, за да изстинат.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Доматите се измиват и се режат на филийки.
Сварените яйца се обелват и нарязват на филийки. Другите две яйца и киселото мляко се разбиват в купа.
Добавят се сол и содата бикарбонат. Разбърква се.
Подготвя се малка и дълбока тава с олио. Слагат се 3 от корите, като широката част е в средата и закрива дъното на тавата, а краищата образуват лъчи извън тавата.
Слага се от млечната смес. Нареждат се домати и варени яйца. Поръсва се със кайма и пресен лук.
Слагат се още 3 кори, като краищата /лъчи/ трябва да се разминават с предходните. Отново се слага от всички съставки на плънката.
Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като трябва да остане малко от млечната смес. Накрая плънката се покрива с всички лъчи и апетитният солен пай се затваря.
Най-отгоре се намазва с млечната смес.
Паят с кори за баница се изпича до готовност.