Хляб с кестени

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Хляб с кестени3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"По-хубав от домашния хляб е единствено домашният хляб с кестени - идея, пред която оставаме безмълвни от наслада"

Необходими Продукти

  • брашно от кестени - 200 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г пшенична
  • ръжено брашно - 150 г
  • мая - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л.
  • кестени - 200 г печени и обелени
  • вода - 300 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме пресятите брашна.

Добавяме солта и нарязаните на ситно кестени.

В половината част от водата си разтваряме маята и захарта.

Шупнала мая добавяме при брашното и започваме да месим, добавяме и останалата вода.

Замесваме тестото, поставяме го в купа, поръсваме с брашно и оставяме на топло място да втаса.

Процесът отнема около 6-7 часа.

Когато тестото втаса, се слага в подходяща тава и пълнозърнестият хляб се пече на 210°C за 10 минути.

След това намаляваме градусите на 180°C и печем хляба с кестени около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: