Диетична гъбена супа

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
499
2k
898
959
7
24/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на диетичната гъбена супа, най-напред се захващаме със зеленчуците. Те се нарязват на кубчета, а зелето на лентички.

В сгорещено олио се запържва лукът, заедно с моркова, и съвсем скоро след това се прибавят и гъбите.

Като се запържат и те, се прибавя около 1 к.л. сол, разбърква се и се похлупва тенджерата с капак. Оставя се за не повече от 1 минута, докато гъбите си пуснат вода и се маха капакът.

Прибавят се картофите и зелето и се наливат 4-5 чаши вода.

Когато водата заври, се слага грахът заедно с доматеното пюре и подправките.

Гъбената супа се оставя на слаб огън до пълното сваряване на всички зеленчуци.

Когато диетичната супа е готова, се поръсва с малко наситнен магданоз.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар