Начин на приготвяне
1. За приготвянето на това малко по-различно пиле с ориз започваме, като нарязваме на ситно лука. Обелваме и измиваме моркова. Нарязваме го и него на ситни парченца.
2. Слагаме в една тенджера около 2-3 супени лъжици кокосово олио и изчакваме да загрее. През това време измиваме хубаво ориза и го оставяме да се изцеди от водата.
3. Във вече загрялото олио добавяме лука и го изчакваме да се запържи до златист цвят. След това слагаме и моркова. Запържваме, докато омекне морковът.
4. Слагаме ориза при лука и моркова да се запържи добре до кристален цвят, като разбъркваме от време на време. След това слагаме една чаена чаша настърган кокос и разбъркваме.
5. След това в една чаша гореща вода разтваряме зеленчуковия бульон добре и го изсипваме при ориза.
Овкусяваме със сол и черен пипер, като внимаваме да не слагаме много сол, защото в бульона има. Добавяме още вода, ако е нужно. Оставяме го да се задуши малко.
6. Слагаме в отделна тенджерка пилешките бутчета и ги сваряваме за точно 20 минути.
7. Най-последно изсипсваме ориза в тавичка и нареждаме бутчетата отгоре. Запичаме ориза на фурна за около 20 минути на 180 градуса.
Кокосовият ориз с пилешки бутчета е много ястие, наситено с различни вкусове.