Лесни меденки с вкусен пълнеж

МарияМария
Новак
13
99
19
9
25/10/2020
"Меденки са по-лесни от всякога, а съставките на вкусния пълнеж ще оставим да разгадаете сами като прочетете рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 755
  • Преглеждания за месеца23814
  • Преглеждания за седмицата316
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесни меденки, с които всеки ден е празник у дома.

Разбиваме яйцата, като добавяме захарта, меда и киселото мляко. След това добавяме олиото, канелата и бакпулвера и бавно сипваме брашното. В зависимост от големината на яйцата може да поеме повече от 700 г брашно или по-малко.

Месим, докато стане мека топка тесто и оставяме да почине. След това правим топчета от тестото, които печем на 200 г в загрята фурна, докато порозовеят.

След като изстинат медените топчета, издълбаваме сърцевината, като я смесваме със конфитюр по избор - шипки, сини сливи или такъв какъвто обичаме, като следва да стане гъста каша. Тук по желание можем да добавим и смлени орехи. Така издълбаните меденки стават много вкусни.

След това запълваме кухините и слепяме меденките.

Комплект от 8 метални форми за шприц и пош
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 8 метални форми за шприц и пош
14.50 лв.
Виж ››

Практичен комплект от пош и 8 форми за шприц, с които ще създадете красиви декорации на вашите сладкиши.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вики
Вики
17.11.2020 13:37
Пробвах рецептата о станаха невероятни?
0
0
Виктория Бурова
Ще ги пробвам!
0
0