Добруджанска бобена чорба

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
140
610
298
206
3
25/10/2020
"Добруджанската бобена чорба е несравнима - който не я е опитал, много е пропуснал"
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бял боб - 250 г
  • доматен сос - 250 мл
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 равна с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 2 с.л. нарязан
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме боба в тенджера и го покриваме със студена вода. Оставяме го да се накисва за една вечер.

На сутринта слагаме бобът да се вари, след като заври, му сменяме водата.

Варим боба на тих огън, докато започне да омеква.

Към полусварения боб добавяме олиото, лук, нарязан на дребно, доматения сос и захарта, както и джоджен и чубрицата.

Посоляваме и добавяме червения пипер.

Продължаваме да варим боб чорбата, докато се свари напълно.

Сервираме Добруджанска бобена чорба гореща, по желание поръсена със сушени люти чушки.

Вкусна постна чорба, която много подхожда на селски хляб.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар