Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Добруджанска бобена чорба

Добруджанска бобена чорба

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Добруджанска бобена чорба
Снимка: AneliaStefanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Добруджанската бобена чорба е несравнима - който не я е опитал, много е пропуснал"

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 г
  • доматен сос - 250 мл
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 20 мл
  • сол - 1 равна с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 2 с.л. нарязан
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме боба в тенджера и го покриваме със студена вода. Оставяме го да се накисва за една вечер.

На сутринта слагаме бобът да се вари, след като заври, му сменяме водата.

Варим боба на тих огън, докато започне да омеква.

Към полусварения боб добавяме олиото, лук, нарязан на дребно, доматения сос и захарта, както и джоджен и чубрицата.

Посоляваме и добавяме червения пипер.

Продължаваме да варим боб чорбата, докато се свари напълно.

Сервираме Добруджанска бобена чорба гореща, по желание поръсена със сушени люти чушки.

Вкусна постна чорба, която много подхожда на селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: