Боб чорба в гърне по арбанашки

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
25/10/2020
Приготвяне720 мин.
Готвене60 мин.
Общо780 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боб чорба в гърне по арбанашки - вкусна постна гозба.

Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 12 часа.

След накисването бобът се слага да заври.

След завирането водата се изхвърля и се налива нова студена вода.

След завирането водата отново се изхвърля и се налива нова.

След третата вода бобът се изцежда и се изсипва в гърне.

Налива се студена вода и се слага да ври.

След завирането се прибавя содата.

След кипването се прибавя сушеният лук и нарязаните на кубчета моркови.

Оставя се да ври на слаб огън.

След 20 мин. се прибавя червеният пипер и сол.

Разбърква се много добре и се вари до сваряване на боба.

След като бобът е сварен, се прибавя нарязаният на ситно магданоз и джоджен.

Котлонът се изключва и боб чорбата се захлупва.

Сервира се топла, като се прибавя студен зехтин към готовото бобено ястие.

Опитайте и вие този вариант на боб в гърне.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар