Полезен ябълков сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Полезен ябълков сладкиш6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ябълков сладиш, полезен за усмивката ви и за килограмите - хапвайте без притеснение"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. по - малки
  • фурми - 40 г
  • кафява захар - 80 г
  • ленено семе - 1 с.л., около 8 г
  • орехи - 50 г
  • смлени бадеми - 3 - 4 с.л. с връх
  • брашно от спелта - 50 г брашно
  • кокосови стърготини - 30 г фини, или кокосово брашно
  • кокосово масло - 3 с.л. разтопено
  • яйца - 2 бр. големи (или 4 белтъка)
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Полезен ябълков сладкиш за любителите на десертите с ябълки.

Разбийте целите яйца или само белтъци с кафявата захар на пухкава пяна. За да е по- устойчива и плътна, аз разбивам на водна баня при 50 градуса за 3 минути.

В блендер смелете обелените и почистени ябълки (около 170 г) с орехите, фурмите и лененото семе.

Към яйцата сложете кокосовото масло и стърготини, смлените бадеми и лъжица по лъжица от сместа от блендера. Бъркайте до цялостно усвояване и накрая сложете ванилията и брашното от спелта, смесено с бакпулвера. При бъркането се старайте сместа да остане пухкава. Ако е рядка, сложете още брашно или смлени бадеми.

Сипете в тавичка покрита с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или до суха клечка.

Готовият полезен ябълков сладкиш, оставете да изстине и нарежете на парченца. По желание поръсете плодовия сладкиш с малко пудра захар или намажете с мед.

Страхотен е! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Ще го пробвам!
03.11.2020 14:10
1
Ivelina
Ivelina
Данче ,прекрасен сладкиш и заслужава 5 точки и повече, но нещо стана с компютърът ми , затрептя и съвсем друго направи, как да го коригирам не знам , ах .Поздрав сърдечен !
25.10.2020 19:24
1
Покажи всички подкоментари