Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Динозавърска пържола с много лук

Динозавърска пържола с много лук

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Динозавърска пържола с много лук
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Динозавърска пържола за гладници - щом я видите готова, ще ѝ се нахвърлите като истински динозаври"

Необходими Продукти

  • пържола - 1 кг от бут
  • зелен лук - 2 връзки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • соев сос
  • подправка за барбекю
  • олио
  • горчица - 2 - 3 ч.л.
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се овкусява от двете страни със сол, черен пипер, червен пипер, подправка барбекю, олио, соев сос и горчица.

Намазва се хубаво с помощта на ръцете и се оставя така поне 1 час. След това се полива с бялото вино и вода до половината на тавата и се слага да се изпече месото.

Пече се поне 1 и 20 минути от едната страна на 180 градуса. След това се нарязва зеленият лук и се сипва на дъното на тавата.

Овкусява се със сол, червен пипер и олио.

Динозавъската пържола се обръща от другата страна и се връща обратно във фурната да се доизпече. От време навреме я поливайте отгоре със соса, ако е необходимо, добавете още вода, така че месото да не остава на сухо.

Когато месото е добре изпечено и от двете страни, нашата свинска пържола от бут е готова за хапване.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: