Палачинкова торта Коледна принцеса

МарияМария
Новак
13
98
19
9
27/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките, първо, разбийте яйцата и захарта с миксер. Към разбитите яйца и захар добавете водата, а след това малко по малко и брашното, което сте пресяли преди това. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.

За пърженето на палачинки загрейте тигана и го намажете с бучка от маслото, с големина на грахово зърно.

Можете да ползвате и олио вместо масло. След като палачинката се зачерви, я обърнете от другата страна. В зависимост от големината на тигана ще се получат десетина палачинки.

След като са готови палачинките, приготвяме крема. В съд разбъркваме изварата, млякото, ваниловата захар и пудрата захар. Нарязваме на кръгчета бананите.

Нарязваме на тънки парченца вафлите. В голяма чиния за сервиране поставяме първата палачинка. Намазваме я с крем и подреждаме парченца банани.

След следващата палачинка мажем с крем и слагаме от натрошените вафли и така, докато свършат палачинките.

След това слагаме крем отгоре и отстрани на вкусната палачинкова торта.

В средата поръсваме с парченца от натрошените вафли, а в краищата на палачинкова торта Коледна принцеса подреждаме парченца банани.

Комплект от 8 метални форми за шприц и пош-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект от 8 метални форми за шприц и пош
14.50 лв.
11.16 лв.
Виж ››

Практичен комплект от пош и 8 форми за шприц, с които ще създадете красиви декорации на вашите сладкиши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар