Начин на приготвяне
Първо, правя сладкото от ябълки. Обелвам ги и ги нарязвам на не много ситни парченца и ги слагам в тенджера на силен огън за няколко минути.
След това добавям вода (на око, почти да покрие ябълките) и добавям канелата и ванилията. Когато ябълките омекнат, сладкото е готово.
Като аз винаги правя от сладкото повече отколкото ми трябва, за да си го сложа в буркан или при сервиране на десерта да добавя отстрани в чинията за украса.
След като вече сладкото е готово, преминавам към приготвянето на ябълковия сладкиш. Пускам фурната на вентилатор задължително да загрява на 180°.
Бутер тестото си го слагам напречно и започвам да правя разрези все едно рисувам елха.
По средата слагам от сладкото, слагам орехчета и започвам да плета плитка от тестото, като всеки разрез слагам един върху друг.
Пека вкусния бутер сладкиш на предварително загрята фурна до добиване на този цвят.
При сервиране наръсвам плитката със сладко от ябълки обилно с пудра захар.