Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сочен веган сладкиш с круши

Сочен веган сладкиш с круши

Сочен веган сладкиш с круши
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Може да е веган и може да е сочен, всъщност е просто страхотен сладкишът с круши"

Необходими Продукти

  • круши - 2 ч.ч. нарязани на кубченца
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • шарлан - 10 с.л. (слънчогледово масло)
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • царевичен грис - ½ ч.ч.
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнсто брашно - 1 ч.ч.
  • канела - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесна идея за лесен веган сладкиш с круши, подходящ за есенния сезон, когато има круши в изобилие!

За рецептата използваме чаена чаша с вместимост 250 мл, за да измерваме количеството на продуктите.

Първо обелваме и нарязваме крушите на средно ситни кубченца.

Отделно в купа разбъркваме с телена бъркалка всички съставки за тестото в следния ред: топла вода, сода, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар, ябълков оцет и сгъстяваме с царевичния грис, типовото и пълнозърнестото брашно.

Накрая прибавяме предварително подготвените плодове и канелата за аромат. Разстиламе сместа в малка тавичка, която преди това сме намазали с шарлан и сме поръсили с малко брашънце.

Печем сладкиша с круши на 180 градуса за около 30 минути, като по желание на 20-25-тата минута от печенето - може богато да поръсим сладкиша с кафява кристална захар, за да се разтопи и подслади допълнително.

Оставяме плодовия кекс да престои и изстине (ако престои една нощ, е още по-сочен и сладък), нарязваме на квадратни парчета и вече е готов за поднасяне.

Прекрасна следобедна закуска е този есенен сладкиш!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: