Начин на приготвяне
Чудесна идея за лесен веган сладкиш с круши, подходящ за есенния сезон, когато има круши в изобилие!
За рецептата използваме чаена чаша с вместимост 250 мл, за да измерваме количеството на продуктите.
Първо обелваме и нарязваме крушите на средно ситни кубченца.
Отделно в купа разбъркваме с телена бъркалка всички съставки за тестото в следния ред: топла вода, сода, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар, ябълков оцет и сгъстяваме с царевичния грис, типовото и пълнозърнестото брашно.
Накрая прибавяме предварително подготвените плодове и канелата за аромат. Разстиламе сместа в малка тавичка, която преди това сме намазали с шарлан и сме поръсили с малко брашънце.
Печем сладкиша с круши на 180 градуса за около 30 минути, като по желание на 20-25-тата минута от печенето - може богато да поръсим сладкиша с кафява кристална захар, за да се разтопи и подслади допълнително.
Оставяме плодовия кекс да престои и изстине (ако престои една нощ, е още по-сочен и сладък), нарязваме на квадратни парчета и вече е готов за поднасяне.
Прекрасна следобедна закуска е този есенен сладкиш!
Чудно Вкусно!